باگذشت زمان و ورود تکنولوژی های پیشرفته در صنعت ساختمان کسانیکه بصورت تخصصی در سال ها قبل اقدام به ساخت و ساز می کردند.
شرایط خود را هروز با این علوم هماهنگ می کردند ، تا جایی که بقدری این علوم پیچیده شد که دیگر این حرفه خود به شاخه های متعددی تقسیم شد ، الزامات جدیدی برای نحوه ساخت و ساز بوجود آمد که از جمله آن الزام ترسیم نقشه های ازبیلت و آموزش ازبیلت در ساختمان بود.
با ازدیاد جمعیت بخصوص نیاز مسکن برای جوانان دهه شصتی تراکم ساختمانی در اغلب شهرهای ایران رو به فزونی رفت و در حال حاضر با قیمت های بالای زمین دولت ها مجبور به فروش تراکم شدند.
در ازدیاد تراکم بطور طبیعی استانداردها نیز تغییر پیدا کردند بعنوان مثال بعلت تعداد بالای طبقات پیش بینی آسانسورهای با ظرفیت برانکادر بر برای رفاه بیماران در طبقات یک ساختمان شخصی ساز الزامی شد و یا سیستم های اعلام و اطفا حریق بواسطه ارتفاع زیاد دارای پیچیدگی هایی شد.
امروز در این بحش شاهد حضور پیمانکاران مجزایی جهت اجرای نکات فنی آن هستیم و مهندسین نیز قادر به برآورد بعضی از این نکات نیستند.
بعلت گرفتاری های بوجود آمده در پروژه ها سازندگان حرفه ای دیگر فرصت لازم جهت آموزش و نحوه کار سیستم های تاسیساتی را بطور کل به پیمانکاران مرتبط محول کردند و در این قسمت بود که بعضی از این پیمانکاران بدلیل عدم اشراف سازندگان موجب افزایش هزینه های ساختمانی می شدند .
بعنوان مثال در سیستم لوله کشی فاضلاب مسیری را انتخاب میکنند که علاوه بر پایین آمدن راندمان خروج فاضلاب باعث طولانی تر شدن با اتصلات بیشتر می شوند . با یک حساب ساده تصور کنید چه هزینه ای فقط در خرید لوله فاضلاب برای سازنده ایجاد می شود؟
در تاسیسات برقی هم به همین صورت که بعنوان مثال با داشتن سیستم های وایرلس چطور هنوز پیمانکاران برق اصرار بر جانمایی پریز تلفن برای همه اتاق ها دارند؟ ویا در پیش بینی باکس های مرکزی آنتن و تلفن چرا محلی را انتخاب می کنند که سیم و کابل بیشتری را باید سازنده متحمل بشود؟
با توضیحات فوق به این نتیجه خواهیم رسید که یک سازنده حرفه ای باید در حد اطلاعات ، از نحوه اجرای تاسیسات مطلع باشد تا حداقل از روی نقشه دچار هزینه های بیش از حد نگردد.https-sabatgostar-com-as-built-ازبیلت